Ga naar content

Ziektewet: Een ‘brandend huis’ is niet te verzekeren

Een werkneemster die jarenlang een bijstandsuitkering ontving gaat op 7 september werken als schoonmaakster via het uitzendbureau Tempo Team. Op 16 november meldt zij zich ziek vanwege psychische klachten. Op 29 november is zij onderzocht door een verzekeringsarts van het UWV.

Deze keuringsarts is van mening gezien de gezondheidstoestand van de werkneemster op 7 september het te verwachten was dat zij zich binnen een half jaar zou ziekmelden. De werkneemster krijgt dan ook geen Ziektewetuitkering.

De werkneemster is het hiermee niet eens en stapt naar de rechter. Er wordt een psycholoog en een psychiater ingeschakeld. Deze zijn van mening dat de werkneemster niet in staat is om een langdurige arbeidsrelatie aan te gaan en dat zij het alleen onder ideale omstandigheden 6 maanden of langer zou kunnen uithouden.

De rechter geeft het UWV dan ook gelijk. Van belang is daarbij dat de werkneemster voor het eerst aan het werk was en dat zij zich binnen drie maanden nadat zij was begonnen met werken zich ziek heeft gemeld.

Ook interessant voor u:

Terug naar boven