fbpx
Ga naar content

Ingangsdatum zorgverzekering

Mevrouw Aydin krijgt op 18 januari 2010 van de IND te horen dat zij in aanmerking komt voor een verblijfsvergunning. De verblijfsvergunning wordt op 14 februari 2010 afgegeven. De echtgenoot van mevrouw Aydin belt eind januari met de ziektekostenverzekeraar. De medewerker van de helpdesk zegt dat mevrouw Aydin met terugwerkende kracht verzekerd zal worden vanaf 18 januari 2010.

Mevrouw Aydin ondergaat een medische behandeling voor 14 februari 2010. Deze behandeling wordt niet vergoedt door de ziektekostenverzekeraar. De reden daarvoor is dat mevrouw Aydin toen nog niet verplicht verzekerd kon zijn omdat de verblijfsvergunning pas op 14 februari 2010 is afgegeven. Weliswaar kan met maximaal vier maanden terugwerkende kracht een zorgverzekering worden afgesloten, maar dat moet dan wel per een ingangsdatum waarop een zorgverzekering afgesloten had kunnen worden.

Het feit dat de echtgenoot van mevrouw Aydin verkeerd telefonisch is voorgelicht verandert hier niets aan. Een zorgverzekeraar moet onbelemmerd voorlichting kunnen geven. Het risico voor onjuiste (telefonische) voorlichting komt in principe voor rekening van betrokkene.

Ook interessant voor u:

Terug naar boven