Bel nu geheel vrijblijvend 085 225 0274Vraag gratis adviesgesprek aan
Ga naar content

Over Ancis Verweij

Als schoolmaatschappelijk werker binnen het onderwijs werd mij al snel duidelijk welke invloed een scheiding kan hebben op kinderen (bekijk hier het introductiefilmpje van Ancis). Regelmatig kwamen kinderen mij vertellen hoeveel last ze hadden van de ruzies tussen hun vader en moeder. Ze hadden vaak het gevoel tussen hun ouders in te staan en een keuze tussen hen te moeten maken. Hierdoor is bij mij de drijfveer ontstaan om te zorgen dat het ook ‘anders’ kan voor kinderen die in een scheidingssituatie zitten. Dat het beter kan!

Na de opleiding mediation en familiemidiation, heb ik mijzelf gespecialiceerd tot ADR (Appropriate Dispute Resolution)-scheidingsspecialist. Ook ben ik coach van het programma ‘De Kinderen Scheiden Mee’.

Een goede communicatie tussen alle partijen, daar ga ik voor! Zodat iedereen, zowel de ouders als de kinderen, zich gezien en gehoord voelen. Zodat er begrip voor elkaar ontstaat en er weer ruimte komt om in gesprek te blijven met elkaar.

Jullie gaan scheiden, wat nu?
Iedere scheiding is anders en daarom is het belangrijk om maatwerk te leveren. Wat past bij jullie en wat zijn jullie wensen? Deze wensen zijn de uitgangspunten waar ik mee aan de slag ga.

We starten met een kennismaking, waarin we kort de situatie bespreken en kijken of er een klik is. Vervolgens bespreken we jullie wensen rondom de financiën, de woning, de kinderen en de onderwerpen die nog meer aan de orde moeten komen. De input vanuit de kindgesprekken neem ik uiteraard mee in de gesprekken met jullie. Uiteindelijk leggen we alle afspraken vast en wordt ook de juridische afhandeling geregeld.

Mijn onderscheidende factor
Binnen mijn begeleiding heb ik speciale aandacht voor de kinderen. De afspraken die worden gemaakt, hebben als uitgangspunt dat het straks niet alleen goed geregeld is voor de ouders, maar óók voor de kinderen.

Kinderen kiezen niet voor de situatie maar scheiden wel mee!

Gedurende de scheiding zijn ouders zich niet altijd voldoende bewust van de impact die deze periode kan hebben op kinderen. Logisch ook, want zij hebben hun eigen emoties en er komt van alles op hen af.

Ik ben open, direct en oplossingsgericht. Problemen zijn er om opgelost te worden, zodat jullie als ouders weer verder kunnen met een nieuw leven en zodat de kinderen zo min mogelijk last hebben van de scheiding. Om te horen hoe de kinderen tegen de nieuwe situatie aankijken, voer ik  kindgesprekken. En als coach van het programma ‘De Kinderen Scheiden Mee’ kan ik ouders goed adviseren. Het programma biedt ouders handvatten om het belang van de kinderen voorop te stellen en te kijken vanuit de ogen van het kind.

Met regelmaat volg ik trainingsdagen op mijn vakgebied. Ik vind het belangrijk om de ontwikkelingen op de voet te volgen. Op die manier kan ik mensen op alle vlakken, zowel de financiële, fiscale, juridische als relationele kanten van de scheiding, zo goed mogelijk adviseren en begeleiden.

Waar ik mij sterk voor maak…
Ik maak me sterk voor duurzame afspraken, afspraken waarin alle partijen zich kunnen vinden.

Hiervoor is een goede communicatie tussen alle partijen van groot belang, daar zet ik me heel graag voor in.

In de rol van begeleider, coach en adviseur wil ik jullie ontzorgen, zodat jullie met vertrouwen de toekomst tegemoet kunnen gaan.

In het kort iets persoonlijks…
Ik ben een getrouwde moeder en samen hebben we een zoon. Met mijn gezin vind ik het belangrijk om leuke dingen te blijven doen en met elkaar te lachen. Verder vind ik het heerlijk om een goede thriller te lezen of te kijken naar een spannende serie.

Met heel veel plezier en passie heb ik samen met mijn collega Hiske Zuijderwijk een praktijk in het begeleiden van scheidingen van A tot Z. Samen zijn we ervan overtuigd dat we het verschil kunnen maken.

Ancis Verweij
‘Het belang van de kinderen staat voorop’

Werkgebied:
Zuid-Holland: Zoetermeer, Leidschendam, Voorburg, Den Haag, Pijnacker Nootdorp, Rijswijk, Delft, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Alphen aan den Rijn, Westland

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Zoetermeer Groeneweg 2d, 2718 AA Zoetermeer
 • Kantoor Alphen aan den Rijn Raoul Wallenbergplein 5, 2405 CZ Alphen aan den Rijn
 • Bij u thuis

Heeft u interesse in mediation met Ancis

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Vraag adviesgesprek aanIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Maak kennis met Ancis

Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

 • Monique V.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Mijn ervaring met Ancis en Hiske is zeer goed. Met deze dames hebben we bij het eerste gesprek direct een klik, mede doordat ze een groot empathisch vermogen hebben. Scheiding is op zich al pijnlijk en lastig maar zij waren prima in staat om ons op ons gemak te laten voelen en ons succesvol door het proces te begeleiden. Voor ons was het ook prettig dat we in de avonduren met elkaar konden afspreken doordat zij zich flexibel opstellen.

 • Hendrik van W.
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Perfect geregeld, plezierig contact

 • Wendy
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Ancis is een prettige persoon om mee samen te werken. Ze is accuraat, recht door zee en heeft kennis van zaken. Met een kritische blik en humor pakt zij werkzaamheden op.

Terug naar boven