Bel nu geheel vrijblijvend 085 225 0274Vraag gratis adviesgesprek aan
Ga naar content

Over Chiel van Praag

Mocht je nog twijfelen om mediation in te zetten voor jullie situatie, laat ik dan beginnen te zeggen dat mediation dé mogelijkheid is om een passende oplossing te vinden voor een conflict, of dat nu een echtscheiding, beëindiging van een relatie, arbeidsgeschil of wat dan ook is! Partijen zijn zelf aan zet. Met andere woorden: oplossingen voor problemen worden door hen zelf gevonden (bekijk hier de introductievideo waarin Chiel zichzelf voorstelt).

In de 35 jaar ervaring die ik in het bedrijfsleven heb, werd ik regelmatig geconfronteerd met conflicten. De oorzaken waren divers: problemen thuis, problemen op de werkvloer met de chef, noem maar op. Regelmatig kwam men dan bij mij met het verzoek te helpen. Dat gebeurde ook vaak in de privésfeer, dan werd ik benaderd door kennissen om hen te helpen bij het oplossen van relatieproblemen. In 2007 adviseerde een bevriende advocaat mij om mediation te gaan studeren. Dat heb ik gedaan en ik heb daar tot op de dag van vandaag geen spijt van. Het geeft zoveel voldoening om mensen te kunnen helpen wanneer ze zelf geen uitweg meer kunnen vinden. Dat is mijn persoonlijke drive voor het vak van mediator.

Mijn onderscheidende factor
Ik vind het mooi om met mensen om te gaan en me in hen te verdiepen. Als medewerker en als zelfstandig ondernemer heb ik vaak geholpen om conflicten tussen diverse partijen op te lossen. Vanuit een duidelijke toekomstvisie en vanuit de eigen autonomie van de betrokken partijen, altijd gericht op een win-winsituatie.
Veel mensen waarderen mijn laagdrempelige, servicegerichte manier van werken.

Zo sta ik altijd voor mijn cliënten klaar, ze mogen bijvoorbeeld ook buiten kantooruren contact met me opnemen.

Jullie willen scheiden, wat nu?
Mijn aanpak is persoonlijk en relaxed. Ik zeg wel eens, ‘ik vind niets gek’. De mediation moet voor alle deelnemers veilig voelen. Daar besteed ik veel aandacht aan, want dan komen de mooiste en soms onverwachte oplossingen binnen bereik. Alle betrokkenen moeten met een goed en positief gevoel de mediation kunnen afsluiten, zodat er toch nog – ook al zal deze zeker anders zijn dan voorheen – een goede toekomst mogelijk is.

Waar ik mij sterk voor maak
Uiteraard zorg ik er als mediator voor dat er balans is in de gesprekken en dat we komen tot een resultaat waar beide partijen achterstaan. Soms zal de één en dan weer de ander wat water bij de wijn moeten doen, het is belangrijk om dit van te voren te realiseren. Maar dat lukt over het algemeen bij mediation goed.

Immers: een oplossing vind je samen!

In het kort iets persoonlijks
Na diverse managementfuncties in de media bij één van de omroepen, werd ik zelfstandig ondernemer. Ik heb een succesvol management- en communicatie-/evenementenbureau gehad en ben ruim 13 jaar voorzitter geweest van de VECTA, de overkoepelende belangenorganisatie voor evenementenorganisatoren. Mijn ervaring met het oplossen van conflicten in uiteenlopende situaties zet ik graag voor jullie in!

Chiel van Praag
‘Een oplossing vind je samen, in een veilige en open sfeer!’

Werkgebied
Flevoland: Almere, Lelystad, Dronten, Zeewolde
Noord-Holland: Amsterdam, Hilversum, Bussum, Amstelveen, Laren, Blaricum, Huizen, Muiden, Weesp, Loenen, Nigtevecht, Vreeland, Wijdemeren
Utrecht: Utrecht, Amersfoort, Zeist, Houten, Soest, Leusden, Breukelen, Maarssen, De Bilt, Bilthoven

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Hilversum Albertusperkstraat 111, 1217 NR Hilversum
 • Kantoor Loosdrecht 't Jagerspaadje 19, 1231 KJ Loosdrecht
 • Bij u thuis

Heeft u interesse in mediation met Chiel

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Vraag adviesgesprek aanIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Maak kennis met Chiel

YouTube Screenshot van Chiel van Praag Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

 • Sophie K.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Chiel, dank voor je uitgebereide begeleiding tijdens onze moeizame echtscheiding. Ik weet niet of het zonder jouw hulp was gelukt.

 • Danny V.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Ik heb bewondering voor de wijze waarop jij het gesprek tussen mijn ex-vrouw en mi hebt geleid. We waren niet de makkelijskte en toch bleef jij altijd kalm en respectvol.

 • Michelle R.
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Duidelijk te merken dat je al veel ervaring hebt. Zowel mijn baas als ik zijn tevreden met de exit zoals die onder jouw leiding tot stand is gekomen. Dank!

 • Marinde O.
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  In het begin vwas ik erg sceptisch over mediation. Het hielp dan ook heel erg dat jij zo'n rustig en toegankelijk persoon bent.

Terug naar boven