Bel nu geheel vrijblijvend 085 225 0274 Maak een gratis belafspraak
Ga naar content

Over Daniëlla Eikmans

Ik ben juriste en MfN-registermediator, en heb Internationaal/Europees recht en Nederlands recht gestudeerd. Jarenlang heb ik ondernemers, overheden en particulieren geadviseerd over contracten, aansprakelijkheid en governance (bekijk hier de voorstelvideo van Daniëlla). Inmiddels is mijn praktijk uitgegroeid tot een echte familiepraktijk die zich met name richt op scheidingen en ondersteuning van ouders en partners. Ik adviseer over familierecht en help partijen om beter met elkaar te communiceren. Samen met hen zoek ik uit waar het misgaat en hoe dat in de toekomst voorkomen kan worden.

Ik run mijn praktijk geheel op mijn eigen manier en met ontzettend veel enthousiasme en plezier.
Bij mij geen strakke pakken en formele instelling. Ik wil geen drempel opwerpen, je kunt me gewoon bellen als je vragen hebt of je komt even gezellig op de koffie.

Vanuit mijn expertise denk ik met je mee en leg ik alles in Jip en Janneke taal uit, net zolang totdat het helder is. Ik werk samen met een netwerk aan specialisten waar ik zo nodig een beroep op kan doen. Allemaal sympathieke jonge mensen die op dezelfde manier werken als ik. Graag verzorg ik jullie scheiding van A tot Z en zorg, zodat er geen losse eindjes zijn.

Mijn onderscheidende factor
Ik ben een zogenoemde ‘legal family mediator’ die juridische kennis en ervaring combineert met sociaal-psychologische kennis.

Mijn juridische expertise zorgt ervoor dat ik jullie het juridisch kader van een scheiding mee kan geven en dat de scheidingsdocumenten aan alle vereisten voldoen.

Alle gemaakte afspraken komen goed op papier te staan en bieden de zekerheden die jullie nodig hebben. Voor nu, maar ook voor in de toekomst.

Om jullie op het emotionele/relationele vlak optimaal te kunnen ondersteunen heb ik me gespecialiseerd in de SCHIP-methode (Samenkomen, Conflict- en Verliesverheldering, Helpend horen, Integratie en Partners in ouderschap) en Emotionally Focused Therapy.

Jullie willen scheiden, wat nu?
Ik ben blij dat ik jullie als mediator kan helpen tijdens een van de moeilijkste fases in jullie leven. Ik neem jullie bij de hand en ontzorg jullie in deze stressvolle tijd. Hierbij vind ik het belangrijk dat we een klik hebben en een vertrouwensband opbouwen. Ik werk volgens een duidelijk stappenplan zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

Tijdens onze gesprekken komt aan de orde waar het daadwerkelijk om gaat. Onderliggende wensen, behoeften, frustraties en angsten komen boven tafel, jullie worden allebei gezien en gehoord. Er wordt aan mijn mediationtafel gepraat, gehuild, teruggekeken op mooie momenten, maar ook vaak gelachen. Samen zoeken we naar langdurige oplossingen waar jullie allebei achterstaan.

Ik zal jullie goed informeren over de rechten en plichten naar elkaar, zodat duidelijk is wat jullie van elkaar mogen verwachten en binnen welk kader de mogelijkheden liggen. Ik begrijp heel goed dat dit allemaal nieuw is en jullie niet goed weten waar jullie aan toe zijn.

Daarnaast vind ik het heel belangrijk om de relatie goed af te hechten. Jullie hebben tenslotte samen een leven gedeeld. Als er kinderen bij betrokken zijn dan help ik om na de scheiding in goed ouderschap te blijven. We bespreken hoe jullie in de nieuwe situatie met elkaar om willen gaan en wat belangrijk is voor de zorg en opvoeding van de kinderen. Op alle vragen komt een antwoord, bijvoorbeeld ‘Hoe vertellen we de kinderen dat we gaan scheiden?’ en ‘Hoe houden we zo goed mogelijk rekening met de wensen van de kinderen?’

Waar ik mij sterk voor maak
Jullie optimaal informeren en begeleiden naar een nieuwe fase in het leven, daar maak ik me sterk voor! Ik doe er alles aan om jullie op alle vlakken zo goed mogelijk bij te staan, zodat er bij jullie beiden een gevoel van opluchting komt.

Als ik cliënten na een half jaar weer tegenkom en ik hoor dat ze mede dankzij mij een volgende stap hebben kunnen zetten in hun leven, dan ben ik heel blij. Daar doe ik het voor.

In het kort iets persoonlijks
In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen in het bos met mijn hondje Appie of verdwijn ik met mijn neus in een lekker boek. Daarnaast ben ik altijd te porren voor urenlang tafelen met vrienden en familie. Lekker bijkletsen en de innerlijke mens verwennen. Dat moet ik dan weer compenseren met wat uurtjes fitness, zodat ik fit en scherp blijf. Ook ben ik een fanatieke duiker en zijn mijn partner en ik duikbuddies. Het is heel gaaf om samen de onderwaterwereld te ontdekken. Tot slot ben ik columniste. Ik schrijf een maandelijkse column voor het magazine Bruist, editie Rijk van Nijmegen en deel daar mijn dagelijkse werkzaamheden.

Werkgebied
Gelderland: Arnhem, Nijmegen, Zutphen, Ede, Beuningen
Utrecht: Zeist, Houten, Soest
Noord-Brabant: Den Bosch, Helmond, Oss
Limburg: Venlo, Roermond

Daniëlla Eikmans:

‘Vanuit hersteld vertrouwen en met langdurige oplossingen naar een nieuwe fase in jullie leven.’

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Nijmegen Jonkerbosplein 52, 6534 AB Nijmegen
 • Kantoor Beuningen Schoenaker 10, 6641 SZ Beuningen
 • Bij u thuis
 • Via videocall

Heeft u interesse in mediation met Daniëlla?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Maak kennis met Daniëlla

Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

 • Manon en Richard
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Wij zijn heel goed geholpen tijdens onze scheiding. Daniella is een fijne mediator en daarnaast een bekwaam jurist. Ze verstaat haar vak en beschikt over veel accurate kennis.

 • Vincent
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Daniella is een topper! Ze werkt volgens een duidelijk stappenplan en informeert je heel goed over je rechten en plichten en de bijbehorende mogelijkheden. Dat is heel prettig, dan weet je waar je aan toe bent. Wij raden haar aan!

 • Bart en Elmer
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Vanaf het eerste moment heb je het idee dat je in goede handen bent. Daniella is slim en uiterst secuur. Ze heeft ook oog voor de emotionele kant van de scheiding, we hebben onze grootste problemen uit kunnen praten en daardoor kunnen we nu veel beter met elkaar omgaan in co-ouderschap.

 • Annemarie en Ben
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Daniella heeft ons bij de hand gepakt op een moment in ons leven waarop we er zelf niet meer uitkwamen. Ze heeft er in korte tijd voor gezorgd dat wij uit elkaar konden en ons leven weer op de rit kregen. Zowel juridisch, financieel als met betrekking tot onze kinderen. Ze heeft ontzettend veel kennis en legt alles heel begrijpelijk uit. We zijn na onze breuk bij haar in relatie mediation gebleven om samen te werken aan een goede verstandhouding voor onze nieuwe functie als “partners in co-ouderschap”.

 • Lotte
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Bij Daniella ben je geen nummertje. Zij heeft hart voor haar werk. Wij raden haar iedereen aan.

 • Stephanie en Sjef
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Daniella heeft ons na 40 jaar huwelijk geholpen onze scheiding te regelen. Wij hadden alles samen, een huwelijk, een huis, een zaak, vermogen. Met haar hulp hebben we goede afspraken gemaakt over onze zaak, zijn we gescheiden en hebben we ons pensioen goed geregeld. Ook zijn onze testamenten gewijzigd. Wij raden Daniella aan, vooral als je ondernemer bent en voor kwaliteit gaat.

Terug naar boven