Bel nu geheel vrijblijvend 085 225 0274 Maak een gratis belafspraak
Ga naar content

Over Elise Janssen

Als gecertificeerd MfN-registermediator met specialisatie familiemediation en scheidingsbegeleider, begeleid ik jullie graag bij alle stappen in het scheidingsproces (bekijk ook het introductiefilmpje van Elise). Naast aandacht voor jullie persoonlijke verhaal en de emoties daarbij, zorg ik ervoor dat alles goed, zorgvuldig en met respect voor elkaar geregeld wordt. Ik ben ook rechtbank mediator, waardoor toevoeging (subsidie) mogelijk is.

Ik probeer rust en duidelijkheid te brengen. Hierbij heb ik ook speciale aandacht voor de kinderen. Door de cursus KIES-omgangsbegeleiding (Kinderen in Echtscheiding Situatie) die ik heb gevolgd, kan ik jullie kinderen goed door de scheiding heen helpen. De kinderen leren hun wensen en mogelijkheden te uiten en krijgen daardoor een stem in het geheel.

Inmiddels heb ik al zo’n 350 stellen geholpen met hun echtscheiding. En nog steeds vind ik het een uitdaging om samen met mijn cliënten hun scheiding zo goed mogelijk te regelen. Ik help jullie om weer zicht te krijgen op de toekomst, praktisch en financieel. Op zo’n manier dat jullie allebei apart weer verder kunnen met hun leven. ‘Apart Verder’, zo heet mijn praktijk.

Mijn onderscheidende factor
Als ervaringsdeskundige en door mijn vakkennis denk ik dat ik een mooie balans kan bieden tussen de zakelijke kant van een scheiding en de emotionele kant. Daarnaast ben ik zeer praktisch ingesteld en help ik jullie persoonlijk van A tot Z door de scheiding heen. Iedere situatie is anders, maar ik ben ervan overtuigd dat we samen tot oplossingen komen die standhouden, oplossingen die eerlijk en oprecht zijn.
Als mediator ben ik er voor alle mensen die hebben besloten om uit elkaar te gaan. Vanuit een huwelijk, een geregistreerd partnerschap of een samenlevingscontract.

Ik begeleid en adviseer waar nodig zodat mijn cliënten met vertrouwen een nieuwe toekomst kunnen beginnen.

Jullie willen scheiden, wat nu?
Bij mij kun je terecht voor helder advies, bijvoorbeeld over de zorg voor de kinderen, alimentatie, het vermogen, de woning en de verdeling van opgebouwd pensioen. Ik werk mogelijke scenario’s uit en help bij het maken van keuzes die kunnen worden nageleefd. Keuzes die in het belang zijn van alle betrokkenen.
Ik maak een alimentatieberekening en we bespreken het ouderschapsplan, de vermogensopstelling en de pensioenen. Daarna stel ik het ouderschapsplan op en maak ik een convenant waarin alle partijen goed vertegenwoordigd zijn. Uiteraard verzorg ik ook het juridische en fiscale deel van de scheiding.
Na de scheiding verandert er mogelijk iets in jullie situatie, waardoor afspraken over bijvoorbeeld over het ouderschapsplan moeten worden herzien. Ook dan sta ik voor jullie klaar.

Waar ik mij sterk voor maak
Ik ga voor eerlijkheid en duidelijkheid, weten waar je aan toe bent. Als mediator vind ik het heel belangrijk dat jullie afspraken maken waar jullie beiden achter staan, plannen die ook in de toekomst standhouden. Daar maak ik me sterk voor.
Daarnaast help ik jullie om de omslag te maken naar collega-ouders, een team dat samenwerkt om de kinderen zo goed mogelijk door de scheiding heen te helpen zodat ook de kinderen met vertrouwen de toekomst tegemoet kunnen gaan.

Zo kunnen jullie straks allebei trots zijn als er een diploma wordt behaald of als jullie wellicht opa en oma worden…

In het kort iets persoonlijks
Ik ben moeder van twee zoons van 16 en 20 jaar. Zelf ben ik ook gescheiden. Ik sport graag en ben graag buiten, en wandel dan ook vaak met mijn hond Lola. Ook vind ik het leuk om mezelf te blijven ontwikkelen en nieuwe dingen te leren, daarom heb ik onlangs een opleiding ‘verbindende communicatie’ gevolgd. Tot slot lees ik alles wat los en vast zit, zoals ze dat bij mij thuis zeggen.

Werkgebied
Gelderland: Arnhem, Nijmegen, Wijchen, Druten, Elst, Malden, Beuningen, Bemmel, Groesbeek, Lent
Noord-Brabant: Boxmeer

Elise Janssen:

‘Waarom moeilijk doen, als het samen kan …’ (Loesje)

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Nijmegen St. Canisiussingel 19H, 6511 TE Nijmegen
 • Bij u thuis
 • Via videocall

Heeft u interesse in mediation met Elise?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Maak kennis met Elise

YouTube screenshot Elise Janssen Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

 • Annelou
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Elise Jansen van het bureau Apart Verder is een prettig mens, een aimabele vrouw die met veel kennis van zaken ons door een zeer moeilijke periode heen geloodst heeft. Op een heel professionele manier heeft ze ons begeleid door het hele echtscheidingsproces. Met name de openingszin bij iedere ontmoeting: "hoe is het met jullie?", vond ik heel prettig. Het gaf ruimte gevoelens van verdriet, onzekerheid, twijfel en vragen te uiten en te bespreken. Ik ben haar heel dankbaar voor haar hulp.

 • Anneke
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  In een periode waar alles even op zijn kop komt te staan zorgt Elise voor een rustige en duidelijke aanpak. Er is oor voor je persoonlijke verhaal en daarnaast neemt ze je mee door alle dingen die geregeld moeten worden.

 • Miran
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Kundig en alles liep vlgs planning.

 • Dennis
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Zeer goed geholpen bij alles. Echt een aanrader. Ze heeft een luisterend oor en blijft menselijk. En denkt goed mee Complimenten.

 • A. Thewessen
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  hoe vervelend scheiden ook is. toch gingen we elke keer met een goed gevoel weg. ze helpt je met alles van a tot z en neemt ook de tijd voor je. 1 een woord een top vrouw. ik hoop dat niet veel mensen het nodig hebben maar mocht je gaan scheiden moet je bij scheidingspraktrijk apart veder zijn!

 • Maartje
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Heldere en open communicatie. Prettig contact en betrouwbaar voor beide partijen.

 • Roel
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  We waren opzoek naar een goede mediator in Nijmegen. Elise gaf ons tijdens het (vrijblijvende) oriënteringsgesprek al direct duidelijkheid over haar manier van handelen. Fijn om in roerige tijden hierin goede, professionele begeleiding te hebben. We hebben beide haar onpartijdigheid ervaren. Ik vond het ook prettig om vooraf al duidelijkheid over de kosten te krijgen. Iets wat onze jurist niet kon aangeven. Kortom, wij zijn erg blij dat Elise ons geholpen heeft onze scheiding zo goed mogelijk te regelen. Dit geeft je uiteindelijk weer ruimte om je op de toekomst te gaan richten. Elise bedankt! R. en E.

 • Marieke
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Super goede deskundige aanpak. Op basis van vriendelijke meelevendheid met als eindresultaat een helder geformuleerd echtscheidingsconvenant waarin in alle partijen goed vertegenwoordigd zijn. Heel knap werk! Ik raad iedereen Apart Verder aan. Scheiden blijft een emotioneel en zakelijk lastig proces maar met de hulp van Elise lukt het dan toch op ‘samen apart verder te gaan’ Top!

 • Marco
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Dank je wel Elise, voor je deskundige begeleiding. Wij hebben jou als mediator zeer betrokken ervaren.

 • Berrina
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Ik heb Elise als een zeer betrokken en onpartijdige mediator ervaren. Daadkrachtig en oog voor wat er speelt. De samenwerking verliep erg prettig. Mails werden vlot beantwoord en de afwikkeling is goed verlopen.

 • Anja M.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Ze heeft in mijn zaak bewezen dat ze echt voor beide partijen staat zonder iemand tekort te doen. Het was een verwarrende periode dus fijn dat alles nu zo goed is geregeld en vast gelegd. Als je wil scheiden kan ik Elise als mediator van harte aanraden.

Terug naar boven