fbpx
Ga naar content

Over Elly Hartemink

Na jarenlange ervaring als bedrijfsadviseur in het bedrijfsleven (agrarische sector), heb ik ruime ervaring opgedaan bij het begeleiden van gesprekken over bedrijfsontwikkeling, bedrijfsopvolging en bedrijfsbeëindiging. Doorgaans emotioneel en financieel ingrijpende processen met verschillende belangen, ook van mensen die soms niet aan tafel zitten. Een logisch vervolg voor meer theoretische onderbouwing was het volgen van de mediation opleiding en jaren later de opleiding tot register financieel echtscheidingsadviseur (RFEA). De afgelopen 10 jaar heb ik me volledig toegelegd op het begeleiden van echtscheidingen van a tot z. In de video hieronder stel ik me uitgebreid aan je voor.

Mijn hart ligt bij het begeleiden van mensen in een fase van hun leven waarin ze het alleen even niet redden en er ook niet samen uitkomen. Om dan een poosje als mediator mee te lopen en ze te begeleiden naar een fase met nieuw perspectief is een voorrecht. 

Mijn onderscheidende factor
Mensen die gaan scheiden verkeren doorgaans in een emotionele rollercoaster en kampen met een lawine aan praktische vragen: “Het voelt alsof ik in een woestijn ben en ik voel me radeloos. Ik heb geen idee welke kant ik op moet en ben bang voor wat komen gaat”. 

Met rust en het creëren van een veilige omgeving breng ik structuur aan in de onderwerpen die we achtereenvolgens gaan behandelen.

Daarbij is gezien en gehoord worden belangrijk. Mensen hebben zelf de regie. Ik begeleid het proces, breng kennis in en schets het kader van de regel- en wetgeving waarbinnen mensen ruimte hebben om tot oplossingen te komen. Samen werken we aan een nieuw perspectief, waarbij ieder verder kan met zijn/haar leven en, als er kinderen zijn, als ouders die elkaar respecteren en elkaar helpen bij de opvoeding van hun kinderen. 

Jullie willen scheiden, wat nu?
In een kennismakingsgesprek vertel ik wat ik kan betekenen voor scheidende stellen, wat de kosten zijn en of er mogelijk subsidie vanuit de overheid kan zijn. We tasten samen af, of we met elkaar kunnen en willen werken. Vertrouwen over en weer is erg belangrijk. Als we besluiten om samen te gaan werken, tekenen we de mediationovereenkomst. Daarna gaan we samen aan de slag en op basis van de situatie vraag ik stukken op die ik nodig heb om met behulp van een rekentool toe te werken naar de meest gewenste regeling rondom de kinderen, de woonsituatie, de verdeling van de bezittingen en schulden, de eventuele onderneming en het pensioen. In een aantal gesprekken werken we toe naar een convenant, waarin de afspraken worden vastgelegd. 

Waar ik me sterk voor maak
Voor mij is het belangrijk dat mensen zich in een scheidingsproces gehoord en gezien voelen. Ik help mensen hun emoties te kanaliseren. Door de kennis en ervaring die ik meebreng, kunnen mensen vervolgens keuzes maken waarvan ze de consequenties kunnen overzien en kunnen dragen. 

Daarbij probeer ik de ‘koek zo groot mogelijk te maken’ en te denken buiten de meest voor de hand liggende opties, zodat we de meest gewenste situatie zo goed mogelijk kunnen benaderen. Daarnaast is het streven dat mensen weliswaar uit elkaar gaan als partner, maar als ouders, als er kinderen zijn, na de scheiding elkaar kunnen blijven zien en elkaar respecteren en helpen bij de opvoeding van hun kinderen. Dat is een gezamenlijk belang. 

In het kort iets persoonlijks
Ik ben graag buiten, in weer en wind. Dat zal mogelijk iets te maken hebben met mijn jeugd op de boerderij. Meehelpen, lange fietstochten naar school, weer of geen weer. Buffelen en weerstand voelen is niet altijd leuk, maar zonder schuring geen glans. Dagelijks probeer ik te lopen om mijn hoofd leeg te maken en weer geïnspireerd te worden. Ik kan intens genieten van de natuur, in Nederland, maar mag ook graag reizen en me onderdompelen in de natuur (en cultuur) elders. Klussen vind ik ook leuk en ik kan me momenteel aardig uitleven bij onze verhuizende- en verbouwende zoons. 

Kortom, naast mijn veelal zittende beroep ben ik graag (fysiek) actief bezig en levert me dat weer nieuwe energie op. 

Werkgebied:
Noord-Holland: Alkmaar, Amstelveen, Amsterdam, Beverwijk, Castricum, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Heerhugowaard, Hoorn, Krommenie, Purmerend, Velsen, Zaandam, Zaanstad, Zandvoort

Elly Hartemink:

‘Het is een voorrecht om als mediator een poosje mee te lopen en mensen te begeleiden naar een fase met nieuw perspectief.’

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Bij u thuis
 • Kantoor Heerhugowaard Gildestraat 1e, 1704 AG Heerhugowaard

Maak kennis met Elly

Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

Heeft u interesse in mediation met Elly?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken
Terug naar boven