Bel nu geheel vrijblijvend 085 225 0274 Maak een gratis belafspraak
Ga naar content

Over Esther van Gestel

Ik ben sinds 2008 mediator met een eigen praktijk (bekijk hier de introductievideo van Esther). Eerst in Leiden en omgeving, inmiddels in Friesland. Ik ben extra gemotiveerd wanneer er kinderen betrokken zijn. Een scheiding is iets wat hen overkomt, toch kunnen zij zich hier onnodig schuldig over voelen. Ik vind het dan ook belangrijk om te voorkomen dat zij slachtoffer worden van een situatie waar zij zelf geen schuld aan hebben.

In 2005 ben ik zelf gescheiden en kwam ik in aanraking met een mediator die ons hielp afspraken te maken over onze dochter. Enkele jaren na mijn scheiding ben ik hertrouwd en heb ik er een zoon bij. Dit was niet altijd even makkelijk, maar ik kan nu mijn eigen ervaring delen wanneer ik denk dat het bijdraagt aan het proces. Het is ontzettend fijn wanneer mediation als resultaat heeft dat de best mogelijke afspraken worden gemaakt in het belang van de kinderen.

Mijn onderscheidende factor
Ik ben een pragmaticus en oplossingsgericht. Van de honderden mediations die ik de afgelopen jaren gedaan heb, is 95% succesvol afgesloten zonder tussenkomst van een rechter of een advocaat. De mediation die ik offline doe zijn in drie tot vier gesprekken afgerond.

Als ervaringsdeskundige kan ik me goed inleven in de situatie waarin de mensen zich bevinden.

Ik richt mij met name op gezinnen en heb expertise in het opstellen van een convenant, ouderschapsplan, omgangsregelingen en draagkrachtberekeningen.

Jullie gaan scheiden, wat nu?
In het eerste gesprek komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Wat zijn jullie verwachtingen?
 • Hoe willen jullie uit elkaar?
 • Wat hebben jullie al afgesproken?
 • Wat kun je verwachten van het proces?

Aan de hand van een checklist kunnen jullie de benodigde documenten verzamelen en vragenlijsten invullen. Dit is mede de basis voor het convenant en het ouderschapsplan.

In de gesprekken die volgen zullen we stap voor stap de onderwerpen bespreken. Waar jullie nog geen overeenstemming hebben, help ik jullie daar samen uit te komen. Er is ook ruimte voor de emoties, want die zijn er vaak. Mediation is een kort traject en geen therapie, maar emoties staan soms in de weg van de oplossing en dus is hier wel degelijk aandacht voor. Want waar een wil is, is een weg, ook al is het moeilijk. Gelukkig lukt het vrijwel iedereen om tot overeenstemming te komen, hoe onmogelijk dit in het begin soms ook lijkt.

Na een aantal gesprekken ontvangen jullie de concepten van het convenant en eventueel ouderschapsplan. De laatste details kunnen vaak per email aangevuld worden, daarna is het gereed voor ondertekening. We plannen een afspraak in om alles te ondertekenen en ik breng jullie in contact met de advocaat die de scheiding bij de rechtbank moet indienen. Die zal het verplichte verzoekschrift opstellen en de hele administratieve echtscheidingsprocedure bij de rechtbank begeleiden. De advocaat zorgt voor de inschrijving van de scheiding bij de gemeente.

Waar ik mij sterk voor maak…
Als mediator hoop ik mensen écht te kunnen bewegen om zelf onderdeel van de oplossing te zijn en daarmee bij te dragen aan een stap vooruit in een moeilijke levensfase. Op die manier hoop ik bij te kunnen dragen aan de verwerking en het blijvend gezamenlijk ouderschap. Een scheiding waar kinderen een rol spelen is een succes wanneer ex-partners ouders zijn en kunnen blijven. Dat belang valt niet te onderschatten.

Door mijn jarenlange ervaring kan ik mensen goed informeren over vrijwel alles wat bij een scheiding komt kijken. Echter ik ben mediator en geen psycholoog, fiscalist, hypotheekadviseur of pensioenspecialist, ik geef  het aan wanneer mijn kennis niet toereikend of specifiek genoeg is. Ik ben er trots op dat ik al honderden stellen heb mogen begeleiden en dat in 95% van de gevallen partijen er samen uit komen in drie á vier gesprekken.

In het kort iets persoonlijks…
Naast mijn werk als mediator heb ik een B&B aan huis. We wonen in een oude kerk in Workum, in de consistorie aan de achterkant hebben we twee mooie kamers gerealiseerd. Het is een heel andere wereld dan die van mediation en ik vind het fijn om deze te combineren. Verder vind ik het heerlijk om te Netflixen met een pot thee voor m’n neus, ga ik regelmatig naar yoga en geniet ik van mijn nieuwe omgeving in Friesland.

Werkgebied:
Friesland
Noord-Holland: Alkmaar, Hoorn, Zaandam, Zaanstad

Esther van Gestel:

Een scheiding waar kinderen een rol spelen is een succes wanneer ex-partners ouders zijn en kunnen blijven.’

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Workum Noard 66, 8711AC Workum
 • Bij u thuis
 • Via videocall

Heeft u interesse in mediation met Esther?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Maak kennis met Esther

YouTube Screenshot van Esther van Gestel Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

 • Andries W.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Het voelde meteen vertrouwd met Esther. Hoewel ik voor Mn gevoel mijlenver verwijderd was van mijn ex-partner, waren we er toch in 3 gesprekken uit. Dat viel mij alles mee.

 • Birgit H.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Wij vonden de scheiding het moeilijkst voor de kinderen. Heel fijn hoe Esther met hen heeft gesproken zodat we echt rekening konden houden met hun wensen. Dat stelde ons allemaal gerust.

 • Merel V.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Esther grijpt in wanneer het moet. Helaas was dat regelmatig nodig, en ook best moeilijk om mee te maken. Maar we hadden daardoor wel in twee gesprekken een convenant.

 • De heer A.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Esther van Gestel heeft ons prima begeleid tijdens het proces van scheiden. Haar kennis en deskundigheid maakte dat wij ons goed op ons gemak voelden. Ze heeft ervoor gezorgd dat we aan punten dachten waar we vooraf niet aan hadden gedacht

 • Simone Petersen en Vincent Puijk
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Dank je wel Esther voor jouw hulp en ondersteuning bij onze scheiding. Het was zeker niet leuk de afgelopen tijd, maar jij hebt ons er echt doorheen geholpen. Heel veel dank daarvoor.

 • Pieter van der Krimp
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Doordat Esther echt met ons mee dacht, hebben we nu een compleet convenant en kunnen we beiden door. Esther heeft mij het gevoel gegeven dat ze ons heel serieus nam. Stelde goede vragen en kwam ook op voor het belang van onze kinderen. Nu hebben we een ouderschapsplan waar wij als ouders maar ook de kinderen, goed achter staan. We hebben alles in onze scheiding echt goed kunnen regelen dankzij de hulp van Esther

 • Wilma Sterk
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Esther kan je helpen met de scheiding, ook als je niet in de buurt woont. Ze heeft ons online geholpen maar we hebben elkaar ook een keer ontmoet. Flexibel, vriendelijk en snel!

Terug naar boven