fbpx
Ga naar content

Over Gert Nieuwenhuis

Na mijn opleidingen Economie en Sociaal Organisatorische Bedrijfswetenschappen heb ik brede ervaring opgedaan binnen diverse commercieel-leidinggevende functies in de zakelijke (vooral financiële) dienstverlening. Na veel jaren was het voor mij de tijd om het roer een beetje om te gooien. Leer mij beter kennen in onderstaande video.

Ik wil mijn kennis en ervaring graag inzetten om mensen in een moeilijke periode in hun leven te helpen, zodat zij daarin beslissingen kunnen nemen en weer perspectief krijgen.

Als MfN-registermediatior werk ik vanuit Nijbroek (gemeente Voorst) en ‘op locatie’. Mijn specialisatie ligt op het gebied van arbeids- en andere samenwerkingsrelaties. Vanuit mijn ervaring als financieel adviseur heb ik veel affiniteit met familiegerelateerde kwesties zoals scheidingsbemiddeling en vraagstukken rond erfrecht.

Overal waar mensen samenwerken ontstaat frictie, dit is onvermijdelijk en vaak ook nuttig. Het blijkt dat waar mensen zélf in staat zijn om tegenstellingen te overbruggen, dit de samenwerking versterkt en de betrokkenen als mens sterker maakt. Vaak lukt dit mensen zelf, soms is er behoefte aan een onafhankelijke buitenstaander om het proces op gang te brengen en te ondersteunen. Door mijn ervaring en kennis van organisatie-inrichting en financiële vraagstukken en mijn pragmatische en empathische houding ben ik in staat om deze rol te vervullen.

Mijn onderscheidende factor
Een echtscheiding(smediation) is net zoals het maken van een legpuzzel. Keer je de doos om op tafel, dan lijkt er geen beginnen aan. Als je eerst de stukjes sorteert en bijvoorbeeld de rand legt dan krijg je meer overzicht en lukt het uiteindelijk. Zo zie ik ook mijn taak als mediator. Ik schep de kaders (de rand van de puzzel) en help met het sorteren van de stukjes. Zo help ik ieder stel hun eigen legpuzzel te maken.

Mensen zeggen dat ik rust uitstraal en de focus kan terugbrengen in (verhitte) discussies. Mijn kracht zit vooral in de combinatie van kennis/ervaring en een inlevende en pragmatische grondhouding.

Jullie willen scheiden, wat nu?
Mijn focus is afhankelijk van de problematiek en in welke fase jullie als scheidend stel zitten. Ik sluit me daarbij aan. In de regel is er in de eerste fase van het scheidingsproces ruimte voor terugblikken en het uitspreken van frustraties. Ik probeer dit zo geruisloos mogelijk om te buigen naar een blik op de toekomst, door te laten zien wat de consequenties van bepaalde keuzes zijn.

Waar ik mij sterk voor maak
Ik maak me sterk voor een persoonlijke aanpak en een goede ondersteuning op alle vlakken op het juiste moment. Soms is het de kunst op de juiste momenten te relativeren, vaak met een kwinkslag, om te voorkomen dat het proces stokt. Ik ben er trots op dat het mij lukt om mensen die op een gegeven moment ‘de handdoek in de ring willen gooien’ toch weer zover te krijgen dat ze het proces weer oppakken.

Een persoonlijke reactie van een cliënt die eigenlijk niets zag in mediation: ‘Ik ben niet blij dat ik hier zit, maar ik vind het wel heel prettig hoe u de zaken aanpakt …’

In het kort iets persoonlijks
Ik ben een echt buitenmens, dus vaak ‘in weer en wind’ bezig. Daarnaast ben ik een groot liefhebber van reizen, waarbij voor mij de reis belangrijker is dan de bestemming. Het liefst bezoek ik minder standaard bestemmingen.

Naast mijn werk ben ik actief in verschillende bestuurlijke functies in het publieke domein. Zo ben ik bijvoorbeeld medeoprichter van een energie-/gebiedscoöperatie.

Werkgebied:
Gelderland: Apeldoorn, Zutphen
Overijssel: Almelo, Deventer, Hengelo, Nijverdal, Olst-Wijhe, Raalte, Zwolle

Gert Nieuwenhuis:

Stap voor stap naar een nieuw perspectief

 

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Nijbroek Middendijk 40, 7397 NC Nijbroek
 • Bij u thuis
 • Via videocall

Maak kennis met Gert

Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

Heeft u interesse in mediation met Gert?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken
Terug naar boven