fbpx
Ga naar content

Over Jack van Sabben

Ik heb een achtergrond als financieel planner en ben naast MfN- en ADR- geregistreerd familiemediator ook rechtbankmediator, Master of Financial Planning en NLP-(relatie)coach. Als rechtbankmediator kan ik werken met toevoeging (subsidie) via de Raad voor Rechtsbijstand (leer Jack nog beter kennen middels zijn voorstelvideo).

Op alle vlakken van de scheiding kan ik jullie deskundig begeleiden. Sinds 2004 heb ik mijn eigen praktijk ‘MasterAdvice Mediation’, waarbij ik naast echtscheidingssituaties ook bemiddel bij zakelijke conflicten en relatieproblemen. Graag sta ik voor jullie klaar! Jullie kunnen steunen op een brede kennis en ervaring, een groot inlevingsvermogen en een heldere aanpak.

Mijn onderscheidende factor

Financieel, eigen woning en eigen onderneming

Door mijn achtergrond als financieel planner en hypotheekadviseur heb ik snel inzicht in complexe financiële, fiscale en juridische vraagstukken. Ik zet alle mogelijkheden voor jullie op een rij zodat jullie bewuste keuzes kunnen maken. Ik werk samen met een gecertificeerde budgetcoach en schuldhulpverlener die jullie in de periode na de scheiding financieel kan begeleiden.

Hebben jullie een eigen woning? Er is bijna altijd een optie waarbij de woning niet verkocht hoeft te worden. In dit kader werk ik regelmatig met zogenaamde ‘familiebankconstructies’.

In de loop van de jaren heb ik veel ervaring opgedaan met het hebben van een of meer eigen ondernemingen bij een scheiding. Ik ben op de hoogte van alle ins en outs op dit gebied en begeleid jullie graag naar goede en duurzame oplossingen.

Relationeel

Als NLP-(relatie)coach help ik jullie om gedachten, gevoelens en emoties boven tafel te krijgen en hierop te reflecteren. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren en is een effectieve methode om snel inzicht te krijgen in de drijfveren en motivaties van de mens. Knelpunten en onderliggende behoeften worden duidelijk. De ‘angel’ wordt bespreekbaar en dat is nodig om tot goede en werkbare afspraken te komen, met begrip voor elkaar.

Kinderen

De positie van de kinderen speelt een belangrijke rol. Ook zij hebben hun emoties en worstelen vaak met een loyaliteitsconflict. Ik ben zelf gescheiden en weet hoe belangrijk het is om als ouders zo goed mogelijk met elkaar te blijven samenwerken. In het belang van jullie zelf, maar ook voor het welzijn van de kinderen. Scheiden heeft een grote impact op kinderen. ‘Luctor et Emergo’ (Ik worstel en kom boven), de wapenspreuk van Zeeland, is in dit verband mijn lijfspreuk geworden.

We bespreken wat jullie belangrijk vinden in de zorg en opvoeding van de kinderen en hoe de belangen van de kinderen geborgd kunnen worden.

Ook kan ik samenwerken met psychologen en orthopedagogen uit mijn netwerk.

Jullie willen scheiden, wat nu?
In een kennismakingsgesprek bespreken we jullie situatie en waarom jullie tot de keuze van echtscheidingsmediation zijn gekomen. We bespreken ook of er nog andere opties zijn, zoals relatiemediation.

Besluiten jullie om het echtscheidingstraject in te gaan dan zal ik jullie na het eerste gesprek vragen om alle benodigde informatiedocumenten in te vullen en bij mij aan te leveren. Ik stuur een template van het ouderschapsplan zodat jullie ook deze kunnen invullen. In het tweede gesprek bespreken we de ingevulde documenten. Vaak ontstaan in dit gesprek de oplossingsrichtingen.

In een volgend gesprek bespreken we de uitgewerkte opties en toets ik indien nodig keuzes op haalbaarheid. Ik help jullie om afspraken te maken waar alle partijen achterstaan. Aan de orde komen onder andere de alimentatieberekening, toeslagen en kinderalimentatie en het besteedbaar inkomen (mogelijk samen met de budgetcoach) na de scheiding. Daarna maak ik een concept van het echtscheidingsconvenant, inclusief het ouderschapsplan. Als jullie het over alles eens zijn en na jullie akkoord maak ik de documenten definitief.

Waar ik mij sterk voor maak
Ik maak me sterk voor afspraken die in het belang zijn van alle partijen, zeker óók de kinderen. Dat vergt van mij om steeds scherp te blijven. Ik zet me graag 100% in voor oplossingen die passen bij jullie (specifieke) situatie en wensen, zodat alle partijen een goede, nieuwe start kunnen maken.

Ik vind het erg belangrijk dat jullie alle benodigde informatie krijgen om tot goede keuzes te komen. Ik zorg ervoor dat jullie inzicht hebben in de mogelijkheden en de consequenties van keuzes en geef graag uitleg waar nodig.

In het kort iets persoonlijks
Mijn ‘hobby’s’ zijn mijn gezin, mijn kinderen en mijn kleinkinderen. Ik ben regelmatig aan het klussen in onze woonboerderij of bij de kinderen. In de vakantie gaan mijn vrouw en ik graag met de caravan naar Zuid-Frankrijk.
Ik ben zelf in 1989 gescheiden en heb een zoon en een dochter. Uiteindelijk is mijn zoon bij mij en mijn nieuwe gezin komen wonen. Mijn dochter is bij haar moeder blijven wonen. Ik heb mijn dochter twee keer een lange periode niet gezien. Het contact met mijn dochter en zoon is nu zeer goed. Het is mijn wens dat contacten ‘genormaliseerd’ zijn/worden. Mede door deskundige hulp staan mijn dochter en zoon nu beiden goed in het leven.

Werkgebied
Noord-Brabant: Bergeijk, Bladel, Eindhoven, Geldrop, Hapert, Helmond, Reusel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre
Limburg: Maasgouw, Nederweert, Leudal, Weert

Jack van Sabben:

‘Luctor et Emergo.’ (Ik worstel en kom boven)

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Westerhoven Braambos 2, 5563 AB Westerhoven
 • Bij u thuis
 • Via videocall

Maak kennis met Jack

Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

Heeft u interesse in mediation met Jack?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken
Terug naar boven