Bel nu geheel vrijblijvend 085 225 0274Maak een gratis belafspraak
Ga naar content

Over Nelleke Hartmanns

Ik ben ruim twintig jaar werkzaam geweest binnen de gezondheidszorg. Inmiddels heb ik ruim hetzelfde aantal jaar een zelfstandige praktijk als mediator/coach bij onder andere echtscheidingen. Ik help cliënten om op een goede manier hun partnerrelatie af te sluiten en hun ouderrelatie vorm te geven. Hierbij is het herstellen van de communicatie het eerste doel (bekijk hier de video waarin Nelleke haarzelf voorstelt).

Mijn filosofie is: ‘De mens is wat hij of zij voelt, niet hoe hij of zij zich gedraagt’. Ik ben geïnteresseerd in drijfveren en heb compassie voor iedereen. Samen zoeken we naar ieders wensen en belangen en komen we tot oplossingen waar alle betrokkenen zich goed bij voelen. U als ouders, maar ook de kinderen.

Mijn onderscheidende factor
Door mijn vermogen om goed met mensen te verbinden en mijn vaardigheden als coach, kan ik u helpen om onderliggende motieven naar boven te halen. Ik vraag naar de gevoelens en gedachten die onder het gedrag verborgen liggen, omdat daar vaak de ‘angels’ van het conflict gevonden worden. Zo krijgen we een diep(er) inzicht in de situatie en in de oplossingen die bij u passen.

Jullie willen scheiden, wat nu?

Mijn aanpak is pragmatisch, met compassie maar confronterend waar nodig.

Altijd gericht op het bereiken van het doel. Daarvoor is het noodzakelijk dat u vertrouwen in mij heeft. In het kennismakingsgesprek leg ik uit wat u van mij als mediator kunt verwachten, en andersom. Wanneer u het gevoel heeft dat ik de juiste mediator voor u ben, start de mediation met het ondertekenen van de mediationovereenkomst.

Allereerst besteden we aandacht aan het herstellen van de communicatie. We ontdekken patronen die in de weg zitten, zodat ruimte ontstaat voor het vinden van oplossingen. U wilt immers een goede ouderrelatie mogelijk maken. De belangen van de kinderen komen uitgebreid aan bod. Zij missen straks de veilige haven die ‘het gezin’ bood.

We bespreken zorgvuldig wat u beiden belangrijk vindt voor uw kinderen.

De kinderen krijgen ook een stem. Ik zal met hen in gesprek gaan, zodat ook zij zich gehoord voelen. We bespreken het ouderschapsplan en werken aan het convenant. Ik maak de alimentatieberekeningen en we bespreken de woonsituatie op korte en lange termijn, de vermogensverdeling, huisvesting en het pensioen. Wanneer u op alle punten tot overeenstemming komt, kunt u het ouderschapsplan en het convenant ondertekenen. Vervolgens zal een advocaat het verzoekschrift bij de rechtbank indienen.

Waar ik mij sterk voor maak
Ik ben er extra alert op dat u zich ‘veilig’ voelt. De beste resultaten worden immers behaald wanneer u zich veilig en prettig voelt. Ik zal daarom sturen op een open en informele sfeer waarin alles besproken kan worden.

In het kort iets persoonlijks
Ik ben getrouwd, 62 jaar oud, heb drie kinderen en zes kleinkinderen. Nog volop sta ik in het werkzame leven, vier dagen in de week. De vijfde dag ben ik met heel veel liefde oma.

Ik sport bijna dagelijks (powerwalk, krachttraining, wielrennen of golfen), speel graag piano (niet goed, maar geniet ervan), speel in een samba-reggae-drumband en zing elke week in een koor. Daarnaast lees ik graag en heeft Netflix een trouwe kijker aan mij.

Werkgebied
Noord-Brabant: Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Oss, Boxtel

Nelleke Hartmanns:

‘Vanuit de drijfveren naar oplossingen waar alle betrokkenen zich goed bij voelen’

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Vught Loonsebaan 86, 5263 CP Vught
 • Bij u thuis
 • Via videocall

Heeft u interesse in mediation met Nelleke?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Maak kennis met Nelleke

YouTube Screenshot van Nelleke Hartmanns Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

 • Margrit
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  We hadden niet verwacht dat het zou lukken om als ouders vriendschappelijk met elkaar om te kunnen gaan. Je hebt ons gestimuleerd om daarin te geloven. De gesprekken waren soms best confronterend en niet makkelijk, maar het heeft ons veel gebracht. Het is gelukt om vooral naar ons eigen aandeel te kijken en ons gedrag naar elkaar te veranderen, omwille van onze relatie als ouders. Bedankt, ook namens onze kinderen Lotte en Niels.

 • Marie en Johan
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  to the point, warm en professioneel; het helpt dat we als ouders met elkaar moesten (leren) praten; dat lukt nu prima.

 • M. Jansen
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Hartelijk bedankt Nelleke! De omstandigheden waren verdrietig maar door jouw begeleiding is het ons goed gelukt en waren de gesprekken ook nog helend.

 • Hans F.
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Ik wil je graag laten weten dat het contact tussen ons nu erg goed verloopt, we kunnen goed overleggen en afspraken maken, alles met Daniëlle als (stralend) middelpunt. De basis is gelegd tijdens de gesprekken bij jou; ’t heeft even geduurd maar ik denk dat bij ons beiden het kwartje gevallen is..

 • Ilse en Kai
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Wij vonden het heel moeilijk om te scheiden. Nelleke heeft ons er samen doorheen geholpen en het voelt nu goed.

 • Katja
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Vertrouwen, behulpzaam, zorgvuldig

 • Hein
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  We hadden allebei meteen een goed gevoel bij Nelleke. Ze is oprecht en heeft veel kennis van zaken. De aandacht voor onze ouderrelatie was nodig en heeft enorm geholpen.

 • I. ter Ham
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  De gezamenlijke uitkomst en de snelheid was voor mij verrassend. Ik denk dat het komt door het door een meer onafhankelijke confronteren van ons met het verschil in gedrag en belangen en de door ons moeilijk te beantwoorden vragen over wat wij van elkaar nodig hebben. Voor mijzelf was het een enorme leerervaring.

 • Merel Pieters
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Nelleke, hartelijk bedankt voor je inspanning en aandacht die je aan ons bij onze scheiding hebt besteed!! Ik vind jou een prettig en wijs mens!

 • Marije en Jan
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  De eerste kennismaking voelde al goed; we zijn blij dat we onze scheiding bij jou hebben geregeld.

 • Anoniem
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Nelleke heeft ons zeer kundig begeleid tijdens een heftig en langdurig proces. Ze hanteert een prettige mix met zowel begrip, aandacht en geduld bij emoties als waar nodig ingrijpen, oplossingen aandragen en zakelijk handelen. Het is fijn om Nelleke als onafhankelijke en objectieve partij aan tafel te hebben, die niet ieder punt uitmiddelt maar alle partijen aanspreekt waar nodig om tot een acceptabele totaal-uitkomst te komen. Ik zou Nelleke zeker aanraden.

Terug naar boven