Bel nu geheel vrijblijvend 085 225 0274 Maak een gratis belafspraak
Ga naar content

Over Yvonne Meekes

Sinds 2014 ben ik met veel passie MfN-familiemediator en heb ik m’n eigen praktijk in Hengelo. Ik begeleid u graag naar goede, duurzame oplossingen waar iedereen mee verder kan (bekijk hier de voorstelvideo van Yvonne).

Jarenlang heb ik in de hulpverlening gewerkt. Als onder andere maatschappelijk werker en jeugdhulpverlener heb ik vaak gezien hoe groot de impact is van een echtscheiding op zowel ouders als kinderen. Dit heeft mij veel inzicht gegeven in de problemen die bij een echtscheiding spelen en de begeleiding die hierbij nodig is. Op een gegeven moment wilde ik graag iets anders gaan doen en koos ik voor mediation, omdat dit vak mooi aansluit bij mijn interesses en ervaring.

Naast mediator ben ik bijzondere curator in Jeugdzaken. Hierbij staat het belang van de kinderen centraal. Ik ben oprecht betrokken bij alle partijen en zorg ervoor dat alle belangen worden geborgd.

Mijn onderscheidende factor
Vaak hoor ik terug dat ik een persoonlijke, laagdrempelige benadering heb en dat ik goed kan luisteren. Ik vind dit ook heel belangrijk.

Ik zet me voor de volle 100% in om de scheiding op een prettige en respectvolle manier af te wikkelen.

Moeilijke of confronterende vragen ga ik daarbij niet uit de weg, als ik denk dat u dat verder helpt.

Ik heb een praktische instelling en heb affiniteit met uiteenlopende doelgroepen. Mede door mijn brede werkervaring ben ik in staat om (complexe) situaties goed te doorgronden en snel tot de kern van problemen te komen.

Jullie willen scheiden, wat nu?
Er komen veel beslissingen op u af. Stap voor stap bespreken we alle belangrijke thema’s, zodat er overzicht komt en structuur in de gesprekken. Dat geeft vaak rust en vertrouwen.

Na een kennismakingsgesprek en instemming van u beiden gaan we de nodige gegevens verzamelen voor het convenant en het eventuele ouderschapsplan. Bijvoorbeeld de zorg voor de kinderen, de vermogensopstelling, de alimentatieberekening, de woonsituatie en de pensioenen komen aan bod.

Indien gewenst houd ik met de kinderen een kindgesprek, waarin zij hun stem kunnen laten horen. Hun input nemen we zorgvuldig mee in het ouderschapsplan en we bespreken hoe u het ouderschap na de scheiding wilt vormgeven.

Vervolgens stel ik de conceptdocumenten op en stuur ik u deze door, zodat u alles kunt doornemen en we de documenten kunnen bespreken. Ten slotte zet ik de gemaakte afspraken op papier en kan er na akkoord getekend worden.

Bij gewijzigde omstandigheden in de toekomst kunt u gerust weer terugkomen voor een update, bijvoorbeeld de herziening van de alimentatie of de omgangsregeling.

Waar ik mij sterk voor maak
Als mediator vind ik het belangrijk om een veilige setting te creëren waarin u zich volledig kunt uitspreken. Ik waak ervoor dat u evenredig aan bod komt en dat de communicatie goed verloopt. U hoeft het niet met elkaar eens te zijn, als er maar geluisterd wordt naar elkaar. Door te luisteren naar elkaar komt er erkenning en dat helpt om in goede orde de afspraken met elkaar te maken. Waar nodig zal ik doorvragen, zodat uw wensen helder worden en u samen tot de beste oplossingen komt.

Mijn motto is: ‘Iedereen heeft zijn eigen waarheid’. Emoties zoals boosheid, verdriet, teleurstelling en frustratie horen bij het mediationproces en zal ik zo goed mogelijk reguleren. Iedereen wil gezien en gehoord worden, daar maak ik me sterk voor.

In het kort iets persoonlijks
In mijn vrije tijd ben ik graag veel buiten. Ik houd van tuinieren en wandelen met onze hond Joep, van yoga en kamperen in bergachtige gebieden. Als bourgondisch type houd ik van lekker eten koken en gezellige visites.

Werkgebied
Achterhoek
Overijssel: Hengelo, Almelo, Enschede
Gelderland: Zutphen

Yvonne Meekes:

‘U hoeft het niet met elkaar eens te zijn, als er maar geluisterd wordt naar elkaar’

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Hengelo Demmersweg 32, 7556 BN Hengelo
 • Via videocall

Heeft u interesse in mediation met Yvonne?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Maak kennis met Yvonne

Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

 • Danielle
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Het ging met ups en downs, maar je hebt ons heel goed geholpen Yvonne! Heel erg bedankt!

 • Prinsen
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Beste Yvonne, wij willen je heel erg bedanken voor je geduld en professionele aanpak! We zullen je zeker aanbevelen!

 • A. Aukes
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  De geboden hulp was ondersteunend, to the point en adequaat, en de afwerking was bijzonder vlot. Nogmaals dank.

 • Anneke
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Beste Yvonne, heel erg bedankt, dat je ons zo goed en vlot geholpen hebt! Je bent zeer kundig in je werk en prettig in de omgang. Ik zal je in de toekomst zeker aanbevelen bij anderen!

 • Evelien
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Ik heb het als zeer goed ervaren, ondanks de verdrietige reden waarom ik naar haar toe moest. Ik beveel haar zeker aan als mediator als je iemand nodig hebt!!!

 • Mel
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Goed geholpen met een snelle afhandeling van onze scheiding. Heb je geen tijd om langs te gaan is een Skype gesprek mogelijk!

 • Wouter
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Heel prettig in de omgang en terzake kundig.

 • Anne-Britt
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Yvonne heeft ons heel goed bijgestaan bij de afhandeling van onze scheiding. Ze is laagdrempelig en fijn om mee te praten. Ze is een deskundige echtscheidingsmediator en heeft ons alles heel goed uitgelegd.

 • Leroy
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Yvonne bedankt! We zijn erg tevreden over de gang van zaken en de snelle afwikkeling van onze scheiding.

 • G. Stroot
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Goede mediation, een paar stubbelingen, maar zeer professioneel opgelost, ik kan dit bedrijf zeker aanraden !

Terug naar boven