fbpx
Ga naar content

Studiefinanciering: wijzigingen doorgeven

Veel problemen doen zich voor met studenten die niet of niet tijdig wijzigingen doorgeven. Hierover onstaan nogal eens discussies en zelfs gerechtelijke procedures. Vooral het niet of niet tijdig doorgeven van veranderde woonsituatie komt vaak voor.

Als u verhuist dan moet u in de maand dat u verhuist hiervan melding doen bij de DUO. Als u bijvoorbeeld per 12 februari niet meer bij uw ouders woont, moet u dat dezelfde maand nog doorgeven. De DUO heeft voor alle situaties die zich kunnen voordoen wijzigingsformulieren ontworpen. Zoals het doorgeven van een nieuwe opleiding, het wijzigen van een rekeningnummer, toeslag of bedrag van lening.

Twijfelt u of u een wijziging al dan niet moet doorgeven? Neem het zekere voor het onzekere en neem contact op met de DUO. Vraag dan altijd de naam van de medewerker met wie u spreekt en schrijf deze op.

Blijft u onzeker of een wijziging van invloed is op uw studiefinanciering? Meld deze wijziging dan schriftelijk en vraag de DUO om een schriftelijke bevestiging. Blijft deze bevestiging achterwege, dan kunt u eventueel een klacht indienen.

Ook interessant voor u:

Terug naar boven