fbpx
Ga naar content

Andere belanghebbenden in een bezwaarprocedure

Soms bent u niet de enige die bezwaar of belang heeft bij de beslissing van de uitkeringsinstantie. Zo wordt uw werkgever in bepaalde zaken door de uitkeringsinstantie als belanghebbende aangemerkt. Dat wil zeggen dat uw werkgever ook in de gelegenheid wordt gesteld om bezwaar te maken tegen de beslissing van de uitkeringsinstantie.

Een voorbeeld.

U vraagt een WIA-uitkering aan en deze uitkering wordt afgewezen. U werkt nog bij uw werkgever. Uw werkgever heeft ook gemerkt dat u meer beperkingen heeft dan het UWV aanneemt. Uw werkgever heeft er belang bij, gezien de loonkosten, dat u een WIA-uitkering gaat ontvangen. Uw werkgever kan ook bezwaar maken.

Uw werkgever krijgt niet zomaar alles stukken toegezonden. Het UWV geeft alleen medische gegevens als u daar toestemming voor geeft. U ontvangt dan een formulier met de vraag of u het goed vindt, als de medische gegevens aan uw werkgever worden verzonden.

Als het op de hoorzitting gaat over uw medische gegevens, mag uw werkgever er alleen bij zijn als u dat goed vindt. Als uw werkgever een arts naar de hoorzitting laat gaan, is uw toestemming niet vereist. Ook de advocaat van uw werkgever mag uw medische gegevens zien. De arts en advocaat mogen uw medische gegevens niet met uw werkgever bespreken.

Let op: het is handig om de medische redenen voor uw bezwaar in een aparte bijlage te zetten. UWV kan besluiten uw werkgever bij de bezwaarprocedure te betrekken. Uw werkgever krijgt dan een kopie van uw bezwaarschrift. De bijlage met uw medische gegevens krijgt uw werkgever dan niet.

Ook interessant voor u:

Terug naar boven