fbpx
Ga naar content

Over Andréas de Groot

Na mijn opleidingen theologie en culturele maatschappelijke vorming ben ik jarenlang werkzaam geweest als docent en predikant. Dankbaar kijk ik terug op deze periode, waarin ik veel mensen in moeilijke (conflict)situaties heb mogen begeleiden. (Middels deze video stelt Andréas zich aan u voor.)

Nadat ik zelf door een nare scheiding ben gegaan, heb ik ervoor gekozen om me te specialiseren in mediation. Als MfN-familiemediator en scheidingsspecialist help ik u graag bij alles wat er besproken en geregeld moet worden om een nieuwe weg in te kunnen slaan. Als ervaringsdeskundige ken ik de emoties, moeilijkheden, zorgen, valkuilen en kansen bij een scheiding. Met veel inlevingsvermogen en sta ik u op alle vlakken bij: emotioneel, juridisch, financieel en fiscaal.

Veelzijdigheid is wat mij typeert: veel dingen vind ik leuk om te doen. Van mensen helpen tot paragliden. Ik ben altijd bezig, overal in geïnteresseerd en altijd ʻeagerʼ om nieuwe wegen te verkennen. Mijn passie is om u te helpen weer op te staan en weer verder te gaan na een moeilijke periode. Hierbij denk ik altijd in kansen en mogelijkheden.

Mijn onderscheidende factor
Mensen omschrijven mij als ʻerg vriendelijkʼ en als ʻiemand waarbij je je snel op je gemak voeltʼ. Ik vind dit ook heel belangrijk in het mediationproces.

Ik kijk op een evenwichtige manier naar de belangen van beide partijen, met name ook naar die van de kinderen.

In mijn eigen scheidingsproces heb ik zeer lastige situaties moeten overwinnen. Ik weet uit ervaring wat het is als mensen er samen niet uitkomen en een rechter hier aan te pas moet komen. Dit maakt mij gedreven om mijn best te doen om u er samen uit te laten komen, met respect en oog voor elkaars belangen.
Omdat ik een religieuze achtergrond heb, ben ik in staat om te begrijpen hoezeer religie een rol kan spelen in een relatie en hoezeer dit ook een relatie kan beïnvloeden. In iedere situatie wil ik er graag voor u zijn.

Jullie willen scheiden, wat nu?
Stap voor stap bespreken we alle noodzakelijke onderwerpen, waarbij ik het overzicht houd over alle juridische, financiële en fiscale regelingen/verplichtingen. Aan bod komen bijvoorbeeld de zorg voor en omgang met de kinderen (als er kinderen bij betrokken zijn), de woonsituatie, de verdeling van spullen, het inkomen na de scheiding en het pensioen. Alle afspraken nemen we zorgvuldig op in het ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant. Het moet een evenwichtig verhaal worden, waarbij u beiden uiteindelijk met een gerust hart de handtekening kan zetten onder de afspraken die jullie samen hebben gemaakt.

Waar ik mij sterk voor maak
Graag maak ik me sterk voor een goede en warme begeleiding naar het uiteindelijke doel: niet meer samen maar wel samen goed geregeld, voor de ex-partners en de kinderen. Er zit een bepaalde waarheid in de woorden: beter een goede scheiding dan een slechte relatie.
Ik zet me er volledig voor in dat iedereen zich gehoord, gezien en begrepen voelt. Een scheiding is een emotioneel gebeuren. Een proces van losmaken en loslaten, en dat is pijnlijk. U mag er zijn met uw pijn. Daarna kijken we hoe we verder kunnen en richten we ons op de toekomst. Samen komt u tot duurzame oplossingen die voor alle partijen aanvaardbaar zijn.

In het kort iets persoonlijks
Na mijn eigen scheiding hebben mijn beide kinderen ervoor gekozen om bij mij te wonen. Ik ben daar enorm dankbaar voor. Ik probeer er zo goed mogelijk voor ze te zijn en hou veel van hen. Door mijn eigen proces heen wil ik een hele goede, betrokken mediator zijn waar veel mensen steun aan hebben. Dan heeft zelfs mijn eigen moeilijke maar ook leerzame proces zin gehad. Ik heb ondertussen een lieve vriendin die mij als kindercoach helpt in het begeleiden van kinderen in scheiding.

Werkgebied
Gelderland: Arhnem, Apeldoorn, Nijmegen, Zutphen, Ede
Noord-Brabant: Oss
Overijssel: Deventer
Utrecht: Amersfoort, Zeist, Soest

Andréas de Groot:

‘Hulp om weer op te staan en weer verder gaan, met opgeheven hoofd de toekomst tegemoet’

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Arnhem Eimerssingel-Oost 25, 6834 CX Arnhem
 • Bij u thuis
 • Via videocall

Maak kennis met Andreas

Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

Heeft u interesse in mediation met Andréas?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken
Terug naar boven