fbpx
Ga naar content

Uitkeringen & sociale zekerheid: Artikelen

Informatieve artikelen door de Judex redactie

Van AWBZ naar Wlz

Per 1 januari 2015 is de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) , gewijzigd in Nederland. De AWBZ-taken zijn geschaard onder nieuwe en bestaande wetten, namelijk de nieuwe Wet langdurige zorg (Wlz), de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Zorgverzekeringswet (Zvw) en de nieuwe Jeugdwet.

Lees verder

Soorten arbeidsongeschiktheidsverzekeringen

Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen komen in verschillende vormen voor. U verzekert bijvoorbeeld: Uw inkomen, een vast bedrag, etc.

Lees verder

Sollicitatieplicht in de WW

De sollicitatieplicht is een van de belangrijkste plichten uit de Werkloosheidswet (WW). De bedoeling hiervan is uiteraard dat de periode van werkloosheid zo kort mogelijk is en u zo spoedig mogelijk weer aan het werk bent...

Lees verder

Langstudeerders en langstudeerboete

Om studenten te stimuleren hun studie binnen een bepaalde periode af te ronden is in het hoger onderwijs de zogenaamde langstudeermaatregel ingevoerd. Studenten die te lang over hun bachelor- en masteropleiding doen, krijgen...

Lees verder

WW en passende arbeid

Het begrip 'passende arbeid' speelt in de WW een grote rol. Het gaat dan om de vraag welke werkzaamheden u verplicht moet accepteren om een WW-uitkering te krijgen of te behouden...

Lees verder

Bijstand voor een gezin

Als gezin kunt u recht hebben op gezinsbijstand. De gezinsleden kunnen niet ieder voor zich een bijstandsuitkering aanvragen, er is per gezin maar recht op één gezinsuitkering. De gezinsbijstandsuitkering moet dan ook gezamenlijk worden aangevraagd.

Lees verder

Werken en Ziektewetuitkering

Ondanks uw ziekte of arbeidsongeschiktheid bent u in de Ziektewet verplicht om passende arbeid te verrichten of deze arbeid te verkrijgen als u hiertoe in staat bent. Doet u dit niet dan heeft dat gevolgen voor uw uitkering.

Lees verder

Recht op WW na opzegging dienstverband

Als u werkzaam bent op basis van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, dan kunt u op een bepaald moment besluiten om uw dienstverband op te zeggen...

Lees verder

Afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering

Als u als zelfstandige een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij een particuliere verzekeringsmaatschappij overweegt, is het verstandig om bij een aantal zaken stil te staan.

Lees verder

Vangnetverzekering en arbeidsongeschiktheid

De vangnetverzekering is bedoeld voor ‘moeilijk verzekerbare risico's'. Dus voor zelfstandigen die geen gewone arbeidsongeschiktheidsverzekering kunnen afsluiten of zelfstandigen die worden geconfronteerd met uitsluitingen of hogere premie.

Lees verder

Maak kennis met onze scheidingsexperts

De drie beloftes van Judex

  • ONTZORGING

    Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

  • PERSOONLIJK

    Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

  • KWALITEIT

    Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken
Terug naar boven