fbpx
Ga naar content

Over Russell Smit

Sinds mijn veertigste (ik ben op het moment van schrijven vijfenzestig jaar en nog volop bezig met werk en ontspanning) werk ik met veel plezier als zelfstandig ondernemer. In eerste instantie als adviseur verkoop hypotheken, verzekeringen en het schrijven van kredietvoorstellen voor bedrijven die een financieringsbehoefte hebben. Aan verschillende banken ben ik verbonden geweest, zoals Nutsspaarbank, Fortis Bank en CDK Bank. 

De laatste tien jaar ben ik werkzaam als mediator en scheidingsexpert. Ik heb mij toegelegd op het begeleiden van scheidingen omdat ik het erg belangrijk vind dat ingewikkelde zaken voor beide partijen op een begrijpelijke manier worden uitgelegd.  

Mensen zeggen van mij dat ik een rustige, positief ingestelde en sociale persoonlijkheid heb. Ik vind het heel belangrijk om rust en overzicht te creëren en doe er alles aan om de gesprekken in een aangename sfeer te laten plaatsvinden. 

Mijn onderscheidende factor


Ik ben bereid om meer te doen dan strikt noodzakelijk is om tot een resultaat te komen dat voor beide partijen acceptabel is.

Daarbij is, als het gepast is, ook ruimte voor humor. 

Trots ben ik op het feit dat ik in samenwerking met scheidende stellen die bijna niet door één deur konden toch de scheiding heb weten af te ronden. Mijn overtuiging is dat dit veel onnodig leed heeft voorkomen.

Jullie willen scheiden, wat nu?
Allereerst hebben we een kennismakingsgesprek waarin jullie je wensen aangeven en we het proces van mediation doornemen. 

In de daaropvolgende gesprekken help ik jullie om op basis van gerichte vragen afspraken te maken over alle belangrijke onderwerpen. Denk aan afspraken over de kinderen (het ouderschapsplan, de omgangsregeling en de kinderalimentatie), de woonsituatie, de vermogensverdeling, het inkomen na de scheiding en het pensioeninkomen. Nadat over alle onderwerpen overeenstemming is bereikt, stel ik het conceptconvenant op. 

In een afsluitend gesprek nemen we het convenant door, waarna er nog kleine wijzigingen mogelijk zijn. Daarna kunnen jullie tekenen voor akkoord. Tot slot volgt de afwikkeling via het advocatenkantoor en de rechtbank, die leidt tot de inschrijving van de echtscheiding in het register van de burgerlijke stand.

Waar ik mij sterk voor maak
Mijn doel is om scheidende stellen zo snel mogelijk duidelijkheid te verschaffen over hun nieuwe situatie. Naast de emoties die een scheiding met zich meebrengt dienen zaken voor beide partijen op een redelijke en billijke manier te worden afgewikkeld. Ook over zaken die in de nabije toekomst gaan plaatsvinden worden afspraken gemaakt, om te voorkomen dat partijen daarover weer met elkaar in gesprek moeten gaan. De kans dat partijen in de gescheiden situatie nog redelijk met elkaar overweg kunnen wordt op deze manier vergroot.   

In het kort iets persoonlijks
Wanneer ik niet aan het werk ben luister ik graag naar muziek en bezoek concerten. Op sportief vlak houd ik van (berg)wandelen (vierdaagse van Apeldoorn) en ik speel golf en tennis. Daarnaast ga ik graag uit eten en sluit ik de werkweek met een drankje af.

Werkgebied:
Zuid-Holland: Gehele provincie

Russell Smit:

‘Zo snel mogelijk duidelijkheid en gesprekken in een aangename sfeer’

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Zoetermeer Renzo Pianolijn 29, 2728 AD Zoetermeer
 • Bij u thuis
 • Via videocall

Maak kennis met Russell

Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

Heeft u interesse in mediation met Russell?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken
Terug naar boven